Güvenilir Alışveriş

Değerli Müşterimiz,

 

Ülkemizde ki kur dalgalanması nedeniyle fabrika endeksli olarak fiyatlarımız değişiklik gösterebilmektedir.

 

Sitemizden satın almak istediğiniz ürünü, kapıda ödeme sistemi ile satın alarak tamamen güvenilir bir alışveriş gerçekleştirmektesiniz.

 

   Herhangi bir yapı inşa ederken ya da hali hazırda olan bir yapıya tadilat uygularken su tesisatının yeniden çekilmesi söz konusu olabilir. Çünkü tesisatın önemli bir parçasıdır. Yapı inşaat halindeyken su tesisatının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu şekilde inşaat bitmeden tesisat bitirileceğinden yeniden kırma dökme işlemleri yapılmasına gerek olmayacaktır. Su tesisatı her ne kadar banyolarımızdaki küvet, mutfaklarımızdaki lavabo gibi görünen kısımlar sanılsa da aslında yer altında borularla detaylı bir şekilde döşenmiş bir su tesisatı söz konusudur. Bu sebepten inşaat su tesisatı tamda inşat aşamasında yapılmaktadır.

Farzı misal bir evi sıfırdan tadilat yapacaksınız. İlk yapılması gereken su tesisatıdır. Alt yapı gerektiren su tesisatı başlanmadan önce bir tespit ve planlama süreci gerektirir. Tespit süreci şöyledir ; tadilat yapılacak harabe sandığımız bir yerin alt yapısı yani boruları sağlam olabilir. Veya ne oranda değişiklilik gerektirir. Bunun yanı sıra tamirat yapılacak borular için kazının kaç santimetre yapılması gerekir?

Tüm bu soruların cevabını tespit sürecinde aldıktan sonra planlama kısmına geçilmesi söz konusudur.

 

Su Tesisatında Planlama

 

Planlama aşamasında şebekenin evinize nereden nasıl giriş yaptığına paralel olarak mutfak, banyo, bahçe gibi alanlarda bulunacak musluk sayısı ve yerleri çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, termosifon ve güneş enerjisi gibi sıcak su elde ettiğimiz sistemlerin girişleri belirlenmelidir.

Planlamada dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise tesisat yapıldıktan sonra bile revize etmeye uygun bir sistemle yapılmış olmasıdır. Su tesisatı uzun yıllar kullanıldığı için zaman içerisinde tamirat yada borularda değişim gerektirebilir. Bu yüzden bu değişim süresinde zorluk çektirmeyecek şekilde bir planlama yapılmasına özen gösterilmelidir.

İnşaat su tesisatında planlama konusundan bahsetmişken bir de dikkat edilecek hususlardan bahsedelim;

 

Su Tesisatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Bahçe ve ya balkonlara yerleştirilecek muslukların hortumun takılması durumu göz önünde bulundurularak kullanımı kolay olacak ve sulama sırasında çiçeklere zarar vermeyecek şekilde yapılmasına önem verilmelidir.

* Boru kelepçeleri ve bağlama elemanları, boru ekseni duvardan 3-4 cm’yi geçmeyecek şekilde monte edilmesine dikkat edilmelidir.

* Sızıntı sorunlarına karşı teflon bant kullanılmalıdır.

* Yatay temiz su boruları sayaç bulunduğu tarafa doğru %1 eğimli olmalıdır.

* Binanın dışına döşenecek su boruları donmaya karşı minimum 60 cm. derinlikte döşenmelidir.

* Boruların beton ve kireçle temas etmemesine özen gösterilmelidir.. Temas söz konusu olan yerlerde kılıf veya benzeri tedbirler alınmalıdır.

* İnşaat su tesisatı döşemesi tamamlandıktan sonra ileride arıza çıkarmaması açısından mutlak bir teste tabi tutulmalıdır.